Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мисия на МВФ и Световната банка ще изследва финансовата стабилност на България

Владислав ГорановВладислав Горанов

До 8 юли представители на МВФ и Световната банка ще осъществят предварителната мисия в София в рамките на предстоящата през 2017 г.актуализация на Програмата за оценка на финансовия сектор в България (Financial Sector Assessment Program – FSAP), съобщи Министерството на финансите.

FSAP представлява изчерпателен дълбочинен анализ на финансовия сектор на една държава и включва два основни компонента – оценка на финансовата стабилност и оценка на финансовото развитие.  Последният FSAP за България се е състоял през 2008 г., напомня финансовото министерство.

По време на откриващата среща министърът на финансите Владислав Горанов запозна ръководителите на мисията - от страна на МВФ Майкъл Мур и от страна на СБ - Илиас Скамнелос, с българската финансова и икономическа конюнктура. Той изтъкна, че FSAP ще подсили и текущия преглед на активите на банковата система (AQR). Министър Горанов изрази увереност, че след това доверието във финансовата система ще се възстанови напълно, а резултатите от FSAP и AQR биха били и благотворна предпоставка за бъдещи разговори за допълнителна интеграция на страната ни в общоевропейските процеси.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 06 Юли 2016 08:58
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.