Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Промишленото производство се сви с 3.3% за година, цигарената индустрия - наполовина

Промишленото производство се сви с 3.3% за година, цигарената индустрия - наполовина

По предварителни данни през май 2016 г. индексът на промишленото производство намалява с 2.0% спрямо предишния месец и с 3.3% спрямо година по-рано, съобщи Националният статистически институт.

Месечният спад се дължи на свиването в преработващата промишленост с 3.5% и на добивната с 1.1%. В енергетиката през май спрямо април е отчетено увеличение на производството с 3.1%.

За месец най-значителен спад статистиците отчитат в производството на превозни средства, без автомобили - с 18.5%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 14.3%, производството на напитки и производството на тютюневи изделия - по 14.2%, обработката на кожи, производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 8.3%.

Ръст е регистриран при: ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 4.7%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 3.9%, производството на хранителни продукти - с 2.3%.

Спрямо май 2015 г. спадът в добивната промишленост е с 4.2%, в преработващата промишленост - с 3.7%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.7%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 08 Юли 2016 13:23
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.