Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Еърбъс" вдига завод в Пловдив за уплътнения и изолации на самолети

Иван Тотев и Эрик Льобеденснимка: 24chasa.bgИван Тотев и Эрик Льобеден

Френският авиационен гигант "Еърбъс" стъпва в Тракия икономическа зона в Пловдив и ще строи свой завод за уплътнения и изолации на самолетни корпуси. Новината съобщи новият френски посланик у нас Ерик Льобеден след среща с кмета Иван Тотев.

"Това е първото ми посещение в Пловдив, който е изключително привлекателен за Франция в културно и икономическо отношение", заяви 59-годишният дипломат, който говори 7 езика. Категоричен е, че отношенията между Франция и втория български град ще се задълбочават.

Според него и сега френският бизнес присъства в града на тепетата чрез предприятия като "Шнайдер" и "Мосю Бриколаж". "Но е важно дя дойдат още по-големи предприятия от аероиндустрията", анонсира дипломатът. По думите му "Еърбъс" догодина ще открие свое предприятие в Тракия икономическа зона. "Идването на такива фирми ще доведат още", смята той.

Кметът Иван Тотев обясни, че Пловдив се е преборил с други градове, за да бъде предпочетен от "Еърбъс". "Това означава, че и авиоиндустрията навлиза в Тракия икономическа зона. Предстоят финални разговори за закупуване на терен и изграждане на завод за авиооборудване", допълни градоначалникът.  / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.