Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Белгийци купуват “Девин” за 120 млн. евро

Белгийци купуват “Девин” за 120 млн. евроснимка: capital.bg

Белгийската “Спадел груп” е постигнала споразумение за покупката на 93,29% от “Девин”. Сделката се оценява за 120 млн. евро и трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Продавач на мажоритарния дял от “Девин” е инвестиционният фонд Advent Central & Eastern Europe IV, управляван от американската компания “Адвент интернешънъл” (бивш собственик и на БТК).

Купувачът “Спадел груп” е производител на минерални и изворни води и плодови напитки. Той е пазарен лидер в страните от Бенелюкс - Белгия, Холандия и Люксембург. Има силни позиции и във Франция и Великобритания. Приходите ѝ за миналата година са 242 млн. евро.

“Придобиването ще позволи на Spadel да добави нов географски стълб към вече съществуващите си бизнеси. Сделката е част от стратегията ни да предлагаме води със силна регионална позиция и подкрепя целта на компанията да гарантира доходен и устойчив растеж”, коментира управляващият директор на “Спадел” Марк дю Боа. През 2014 г. той получава титлата “барон” от белгийския крал Филип.

“Девин” е лидер на пазара на минерална и изворна вода у нас. Компанията е основана през 1992 г. За нея работят 478 души. Очакванията за 2016 г. са компанията да регистрира приходи от 46 млн. евро и оперативна печалба от 10,7 млн. евро. Нейните продукти се доставят в 35 000 търговски обекта. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники