Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Община Свищов подписа договор с „Тау Мед“ за дългосрочно партньорство

Община Свищов подписа договор с „Тау Мед“ за дългосрочно партньорство

На 17.01.2017 г. Община Свищов  подписа договор с „Тау Мед“ ООД за дългосрочно партньорство, относно бъдещи инвестиции на фирмата в Свищов.

На пресконференция в Гербовата зала на Община Свищов, немският инвеститор Александър Тубер разкри, че е имал интерес към няколко града в Северна България, но благоразположението, с което е приет още на първата среща в Свищов, го е впечатлило силно.

Кметът Генчев благодари на немския инвеститор, за решението му да инвестира в Свищов и се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация при предстоящите процедури, за успешното стартиране на инвестиционните намерения в началото на март, тази година.

Немската фирма е утвърдена в производството на иновативни, специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи, и производственият цикъл ще стартира с 10 работни места, като в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден.   За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околната среда. Александър Таубер спомена, че управителят на фирмата в България г-н Димитър Дебрелиев от един месец е на обучение в Германия, което ще продължи да края на февруари. Обучението е с цел управителят да се запознае с производствения цикъл на всички нива, за да може прецизността и качеството на работа в България да не се различава от тази в производствената база в Германия.

Пресконференцията завърши с пожеланието на кмета Генчев - с реализирането на това първо инвестиционно намерение, да се засили инвеститорският интерес и доверието към  община Свищов, като надежден и предпочитан партньор за бизнес и развитие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.