Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заради студа ще разсрочват сметки за ток

Заради студа ще разсрочват сметки за токснимка: btvnovinite.bg

Сметките за ток за декември и януари може да се разсрочват, ако клиентите го поискат. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова след заседанието на правителството в сряда.

Тя се разбрала за разсрочването с шефовете на ЧЕЗ, “Енерго-Про” и ЕВН.

Заради студовете се очакват по-високи суми във фактурите. Петкова каза, че потреблението на домакинствата се е увеличило с 12% в сравнение със същия период на предишната година, но по-детайлни данни се очаквали от енергото.

От “Енерго-Про” първи съобщиха, че клиентите им могат да разсрочат декемврийската си фактура. Клиентът трябва да подаде искане, а специалистите на дружеството ще му предложат индивидуална схема за разсрочване.

От ЕВН съобщиха, че няма на начисляват лихви при просрочване. Тази мярка е заради високото потребление на клиентите през декември 2016 г., то е довело до 19,4% по-висока средна сметка спрямо година по-рано.

Министър Петкова заяви още, че екипи на министерството на енергетиката и КЕВР започват проверки на произволно избрани сметки за ток.

“Всички ние трябва да сме уверени, че това, което българските потребители ще платят, е реално потребено и отчетено”, каза тя. Ще бъде инспектирана и изправността на техническите съоръжения на територията на трите енергийни дружества”./ 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 19 Януари 2017 09:46
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.