Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България ще изнесе близо 62 млн. литра вино

Христо БозуковХристо Бозуков

Очаква се България да изнесе близо 62 млн. литра вино с добри качествени показатели предимно за Полша, Румъния и Русия. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков, който направи ритуално зарязване на масивите на Института по лозата и виното в Плевен.
 
През 2015 г. страната ни е изнесла близо 60 566 000 литра вино. Засадените площи с винени лозя у нас са близо 60 000 ха., като всяка година те се увеличават. През 2016 г. се наблюдава ръст в сравнение с предходни години, произведени са 128 милиона литра вино, каза още проф. Бозуков.
 
Страната ни заема достойно място на винената карта на света. От 29 май до 2 юни 2017 г. Изпълнителната агенция по лозата и виното ще бъде съорганизатор на 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-тата Генерална асамблея на Международната организация по лозарство и винарство OIV. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.