Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руски търговски представител: "Южен поток" може да има, но само с една тръба

Руски търговски представител: "Южен поток" може да има, но само с една тръба

Проектът „Южен поток” може да бъде реализиран, въпреки подписването на споразумението за „Турски поток”. Това мнение изрази Игор Илингин,търговски представител на Руската федерация в България. На бизнес форум във Варна той заяви, че за да се реализира проектът, са необходими сигурни гаранции.

Споразумението за „Турски поток” предвижда да бъдат прокарани две тръби от магистралния газопровод по дъното на Черно море. Първоначалните планове за „Южен поток” предвиждаха 4 тръби, но в крайна сметка газопроводът може да представлява и само една тръба, допусна Илингин. Той припомни думите на руския президент Путин, че за реализирането на „Южен поток” са необходими „железобетонни юридически гаранции“.

За руските инвеститори няма никакви политически ограничения да влагат парите си в България, увери търговският представител. Той разкри, че руски компании са готови да инвестират в големи проекти тук, в това число и изграждане на пристанищна инфраструктура във Варна.

Два пъти повече бизнес визи са издадени през 2016 г. от Генералното консулство на Руската федерация във Варна, сравнено с 2015 г., отчете  генералният консул Сергей Лукянчук. Той изтъкна факта, че в България живеят хиляди негови сънародници, а в последните години значително се е увеличил броят на руските притежатели на недвижими имоти тук, особено по Черноморието.

Обсъжда се въпросът за създаване на фериботна линия между Новоросийск и български морски пристанища. Линията може да заработи най-рано догодина, след реконструкцията на пристанищния терминал в руския град, обясни Лукянчук. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 15 Февруари 2017 09:41