Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Поли Генова отива на финал на песенния конкурс "Евровизия"

Поли Генова отива на финал на песенния конкурс "Евровизия"снимка: bgnes.com

Поли Генова си извоюва място на финала на песенния конкурс "Евровизия", съобщава БТВ.

Малко след полунощ певицата успя да се пребори за място сред финалистите и така България за втори път се качва на сцената на финала на конкурса, който ще се проведе в събота.

Българката завладя публиката и зрителския вот с песента "If Love Was a Crime" и беше избрана на втория полуфинал на конкурса, който ще се проведе в шведската столица Стокхолм.

Останалите финалисти са Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Предният полуфинал, състоял се във вторник, класира смятаните за лидери Русия, Малта и Армения, както и Азербайджан, Холандия, Унгария, Хърватия, Австрия, Чехия и Кипър. Шест държави - Великобритания, Франция, Испания, Германия, Италия и домакина Швеция автоматично се класират за финала. Общо 26 държави ще се състезават в събота.

Страната ни стигна до финал през 2007 г., когато Елица и Стунджи станаха пети в крайното класиране с песента "Вода". / Труд

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.