Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българският имотен пазар през 2016 и 2017

Българският имотен пазар през 2016 и 2017снимка: bloombergtv.bg

Тенденцията на развитие на българския имотен пазар през 2016 бе възходяща, въпреки че не бих го определила като бум, защото говорим за 2% до 12% ръст на сделките. Това каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"2015 бе по-успешната година. 2016 бе натоварена с много очаквания и може би затова на хората им се струва, че не бе толкова успешна. Нещата през годината се успокоиха, започнаха да стават логични и плавно да се регулират цените".

Интерес имаше към ваканционните имоти и се разчиташе на местни купувачи, каза Стойчева.

"Апетитът на чуждестранните инвеститори бе насочен не само към Черноморието, а и към градовете, към места, където да могат да пребивават постоянно, а не само няколко месеца през годината".

Цените през следващата година ще има плавни движения и няма опасност от резки покачвания. Възможно е още 2% - 3% до 5% да пораснат цените. Пазарът вече е много логичен. Имотният пазар е нов за българите пазар, но кризата бе добър урок. Няма да наблюдаваме това, което се случваше през 2007-2008 година - един имот можеше да се продаде няколко пъти в рамките на една година, каза още събеседничката.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники