Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николай Ненчев: Сотир Цацаров може да е проводник на руската хибридна война

Николай Ненчевснимка: btvnovinite.bgНиколай Ненчев

Военният министър в оставка Николай Ненчев изрази опасението си, че главният прокурор Сотир Цацаров е „проводник на руската хибридна война в България”.  Повод за позицията му са повдигнатите му обвинения за ремонта на изтребителите в Полша, довел до ощетяване на руската компания РСК „Миг”.

Ненчев е категоричен, че с решението му са спестени 6 млн. лв. държавни пари, самолетите са се увеличили като брой и всички са изправени. По думите му той е защитил българския интерес, след като рамковото споразумение с руската РСК „Миг” му се е сторило подозрително, а цената твърде висока.

Министърът добави, че изготвената тогава докладна от ген. Румен Радев го е насочила към Полша кат по-добър избор за ремонта на двигателите и офертата е била за около 1 млн. лв. по-малко от тази на руската компания. Била е изпратена и делегация, което да установи, че ремонтите ще се извършат качествено.

Румен Радев беше голям привърженик на НАТО и Атланическата идея и това е очевидно от докладните му. Във времето рязко се промени отношението му към атлантизма и прави опити за сближаване с Русия, коментира Ненчев. Той изрази вярването си, че Радев има вътрешни убеждения, които го карат да е близък до атлантическата идея и ще бъде президент на всички българи. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники