Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Новият председател на европарламента пожела успех на ГЕРБ на изборите

Бойко Борисов и Антонио ТаяниБойко Борисов и Антонио Таяни

Премиерът в оставка Бойко Борисов е поздравил по телефона новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни. Италианецът наследява на поста оттеглилия се Мартин Шулц, а до избора му се стигна, след като в последното гласуване вчера го подкрепиха 351 депутати.

В профила си във "Фейсбук" Борисов написа, че избирането на Таяни е голям успех за Европейската народна партия (ЕНП). По този начин консерваторите овладяват ръководството на трите най-висши институции на Европейския съюз, тъй като Жан-Клод Юнкер е председател на Европейската комисия, а полякът Доналд Туск е председател на Европейския съвет.

Премиерът допълва, че по време на разговора си двамата са обсъдили общите предизвикателства пред Европа. Основните теми, по които са дебатирали, били Брекзит, миграционната криза и сигурността на съюза.

"Обединихме се, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани. От своя страна той пожела на ГЕРБ успех на предстоящите парламентарни избори в България и изрази увереност, че отново ще спечелим доверието на българските граждани", написа още Борисов. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.