Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От КАТ определиха най-опасните пътища за миналата годин

От КАТ определиха най-опасните пътища за миналата годинснимка: 24chasa.bg

В България има десетина пътни участъка, с концентрация на катастрофи, които остават почти без промяна през годините, съобщи по БНТ началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Те са определени по специална методика, на база статистика за тежките катастрофи през годината.

Без да влиза в подробности Рановски посочи, че сред участъците с най-много жертви са пътищата Пловдив-Асеновград, Варна-Златни пясъци, Варна-Добрич, Русе-Бяла и Кресна - Симитли. Много тежки катастрофи ставали също на пътен възел Коритна, (слизането от Хемус преди разклона за Русе и Велико Търново), както и на разклона за Драгичево.

Комисар Рановски посочи, че за участъка Пловдив-Асеновград има проект да се разшири пътя и да има мантинела между движещите се в двете посоки, което ще реши проблема. С удължаването на магистрала "Хемус", което обаче ще се забави, заради обжалването на избрания изпълнител, ще отпадне и конфликтната зона при пътен възел Коритна.

Новият път през Кресненското дефиле, което все още е на етап изготвяне на технически проект, ще реши и проблема там.

Превишената скорости и неправилното изпреварване са най-честите причини за катастрофите, а служителите на КАТ постоянно извръшвали контролл в проблемните участъци, увери началникът на пътната полиция. Бойко Рановски увери, че наличните камери се използват пълноцено, като през миналата година са издадени 353 000 електронни фишове за превишена скорост. Това е с 1000 повече от рекордната по този показател 2013 година.

През миналата година има увеличение на броя на тежките катастрофи и ранените. Жертвите на пътя са с една по-малко 705 души.

Началникът на пътната полиция припомни, че от утре влизат в сила по строгите санкции за движение с превишена скорост, управление на превозното средства след употреба на алкохол и т.н. Комисар Рановски уточни, че водачите, които спазват правилата, няма от какво да се притесняват. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.