Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Две предложения за партньорство получи Община Добрич

Две предложения за партньорство получи Община Добрич

През февруари 2017 г. Община град Добрич получи две предложения за побратимяване и създаване на партньорски отношения от руския град Нижни Новгород и полския град Бялисток.  Двете предложения са направени по препоръка на дипломатическите мисии на Република България в съответните страни.

Според ЗМСМА договор за побратимяване може да бъде сключен след одобрение и решение на Общинския съвет на града. В тази връзка кметът на Добрич Йордан Йорданов ще внесе докладна записка с предложенията на предстоящото заседание на 28 февруари 2017 г.  При условие, че Общински съвет одобри, се преминава към сключване на Договор за побратимяване.

Партньорството между градовете дава възможност на гражданите да получат реална представа за живота в другата страна, помага за взаимното разбирателство между народите и културно обогатява. Допринася за задълбочаване на двустранните отношения между държавите и създава предпоставки за икономически растеж, обмяна на опит и инвестиционни предложения и като резултат развитие на сферите на сътрудничество на регионално и местно ниво.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.