Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Микола Балтажи: Западът трябва да засили натиска върху Русия

Николай БалтажиНиколай Балтажи

Западът трябва да засили дипломатическия натиск върху Руската федерация, която от самото начало не си спазва международните споразумения.

Това каза посланикът на Украйна в България Микола Балтажи в предаването "България сутрин". Според него най-правилното поведение на Европа и САЩ е да се засилят санкциите, защото те са един мирен инструмент, който ще принуди Русия да изпълнява споразуменията си.

"От днес трябва да започне примирието, за което се договориха министрите на външните работи от Нормандската четворка в Мюнхен. Дано работи, но аз не храня големи надежди, защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни", заяви Балтажи по повод предложението за прекратяване на огъня в страната му от външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна.

Балтажи посочи, че опитите досега са се проваляли, защото Русия и контролираните от нея боевики не искат да си спазват задълженията.

"А обратно - те обвиняват в това украинската власт", подчерта посланикът в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че държат на мирно регулиране на конфликта и пътят трябва да върви чрез преговори и дипломация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники