Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Анатолий Макаров e оптимист за българо-руските проекти

Анатолий Макаров на встрече с российскими соотечественниками, проживающими в регионе РусеАнатолий Макаров на встрече с российскими соотечественниками, проживающими в регионе Русе

"Би ми се искало много отношенията между България и Русия да са все по-добри. Това долових и от настроението на новия ви президент Румен Радев при срещата ми с него", това заяви посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров, който категорично отрече коментарите за намеса на държавата му във вътрешнополитическите работи на България, като изборите за президент и предстоящия вот за Народно събрание.

Посланик Макаров бе официален гост на церемонията по честване на 139 г. от Освобождението на Русе, която се състоя днес в Пантеона на Възрожденците в града.

„За първи път съм в Русе и ми харесва много. Радвам се, че бях гост на церемонията по Освобождението на града. Тепърва започва организацията по тържественото отбелязване на кръглага 140-та годишнина от Освобождението на България на 3 март 2018 г. Това е част от общата ни история“, коментира дипломатът.

Той изрази надежда, че и по този начин би се подобрил и политическия диалог между двете държави, който по думите му през последните години не е на много добро ниво.

„Знам, че по отношение на съвместните ни проекти имате интерес в областта на енергетиката. Има много големи перспективи в това отношение. „Южен поток“ например е проект, който би дал много на България. Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение. Дайде да работим заедно. На сила няма да правим нищо“, добави посланик Макаров.

Той коментира и възможностите за туризъм у нас. Дипломатът сподели, че самият той и имал възможност да се наслади на това, което предлагат някои от зимните и балнеоложките ни курорти. Не бе подмината и темата за морските курорти, както и културно-историческото ни наследство, като посланик Макаров сподели, че е бил впечатлен от Рилския манастир.

„600 000 туристи от Русия са посетили България за последната година. Руснаците много обичат и почивка тип „ол-инклузив“. Може да се помисли и за получаване на визите на летището и те да са за по 30 дни. Създаването на ферибот от Русия до Варна или Бургас също е добра перспектива“, отбеляза по този повод посланик Макаров. / ruse.topnovini.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники