Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Инспектираща група от Руската федерация е на тридневно посещение в България

Инспектираща група от Руската федерация е на тридневно посещение в България

Инспектираща група от Руската федерация е на тридневно посещение в България, в изпълнение на изискванията на Виенския документ - 2011.

Тричленната група ще проведе инспекция на военните дейности в 24-а авиобаза Крумово като ще бъде съпровождана от офицери от дирекция „Стратегическо планиране“ към Министерството на отбраната.

Виенският документ е първото международно споразумение, което установява система от мерки за укрепване на доверието и сигурността във военната област. Те целят повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности, извършвани на територията, заобикалящите морски зони и въздушното пространство на всички европейски държави (за Русия от западната граница до Урал) и страните-членки на ОССЕ от Централна Азия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.