Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ученията на НАТО в Черно море не са заплаха за лодките, платноходките и туризма, обяви Радев

Румен РадевРумен Радев

Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през юли 2016 г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Те не съдържат заплаха за "лодките, платноходките и туризма". Това написа в профила си във "Фейсбук" президентът на България Румен Радев.

Той припомни, че подобни учения се провеждат редовно и "никой не ги е допускал или забранявал, още по-малко български политик". Държавният глава добавя, че всички политически сили, участващи в предизборната кампания, трябва да знаят, че темата за сигурността на страната "не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност".

Повод за коментара му станаха взаимните нападки между ГЕРБ и БСП, дошли след решението на НАТО да разположи военни сили в Черноморския регион.

В публикацията си във "Фейсбук" Радев пише още, че "с наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море.

Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение. Като главнокомандващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.