Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Павлова се срещна с посланици на страни-членки на ЕС във връзка с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на ЕK от януари 2017

Министър Павлова се срещна с посланици на страни-членки на ЕС във връзка с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на ЕK от януари 2017

„Служебното правителство ще положи всички усилия да продължи процеса на реформи по необратим начин, не само заради самия Механизъм за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на гражданите и обществото“. Това заяви днес министърът на правосъдието Мария Павлова по време на работна среща с посланиците на Великобритания Н.Пр. Ема Хопкинс, на Холандия Н.Пр. Том ван Оорсхот, на Испания Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте,  на Германия Н.Пр. Детлеф Лингеман, изпълняващ длъжността посланик на Франция  Доминик Ваaг, както и ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

По време на срещата правосъдният министър запозна посланиците на страните, които активно  подкрепят съдебната реформа у нас, с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., приет от правителството миналата седмица. В него ясно са посочени отговорните институции, ангажирани с конкретни мерки и срокове, които ще бъдат реализирани.

„Три от мерките вече са изпълнени. Подготвяме и отчет за изпълнението на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, като намерението ни е да проведем широко обществено обсъждане по него“, заяви министърът на правосъдието.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.