Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Областният управител Здравко Димитров прие руския посланик Анатолий Макаров

Областният управител Здравко Димитров прие руския посланик Анатолий Макаров


Областният управител Здравко Димитров се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров.

На срещата присъстваха и почетният консул на Русия Георги Гергов, старши съветник на Посолството на Руската федерация Владимир Казанчев, съветникът по културните въпроси Кирил Рънза, търговският представител Игор Илингин, прессекретарят Анастасия Кабанова и зам.-областните управители на Област Пловдив Владимир Петров и Ангел Рангелов.

По време на разговора беше направен преглед на двустранните отношения в областите от взаимоизгоден интерес като икономика, образование, наука и култура. Общо бе мнението, че е на лице възможност за активизиране на диалога в тези сфери и възможностите за по-добро двустранно партньорство.

Анатолий Макаров подчерта, че е много радостен от активния диалог, който в последните години се осъществява между Пловдивска област и Санкт Петербург. Той не скри задоволството си от добрите партньорски връзки, които са се активизирали благодарение на Областния управител Здравко Димитров и Вице-губернатора на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан, който за втора поредна година ще посети Пловдив по време на честванията на Националния празник на страната 3-ти март.

Посланикът на Руската федерация предложи да се засили двустранният икономически интерес, като инициира посещение на българска бизнес делегация в Русия. Здравко Димитров и Анатолий Макаров обсъдиха и възможностите за съвместно отбелязване на 50 години от създаването на първото българо-руско предприятие в Коми. По този повод в Коми се подготвят големи тържества в края на месец септември и областният управител предложи да се направи реципрочно честване и в Пловдивска област, защото има много хора в областта, които са свързали голяма част от трудовата си дейност с това предприятие. Двамата обсъдиха и възможностите за културен обмен между двете държави във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година, както и възможностите за обучение на български студенти в Русия.

Областният управител на Пловдив подари на посланика на Руската федерация оригинален плакет, свързан с историята на траките. В края на срещата, Анатолий Макаров благодари на Здравко Димитров за гостоприемството и топлото посрещане, и изрази убедеността си, че тази визита ще доведе до засилване на двустранното сътрудничество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.