Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Януари 2017 г. ще е по-студен от обичайното

Януари 2017 г. ще е по-студен от обичайното

По-студен от обичайното януари очакват синоптиците в началото на 2017 г.

Средната месечна температура ще бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 1 до 3°, а в планинските райони – между минус 7 и минус 3°, съобщи "Фокус" като цитира Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12° и минус 7˚, а най-високите - между 10° и 15˚.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м.

Месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3-ти ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. През периода 4-7-и януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още.

През първите дни от второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15-ти ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17-ти.

През третото десетдневие тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.