Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 5 януари

Прогноза за България за 5 януари

През нощта облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планинските райони - от сняг. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°. През деня ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна- в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Атмосферното налягане съществено ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за януари.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. В масивите от Западна България ще духа силен североизточен вятър, а в Източна - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. Ще духа слаб север-северозападен вятър, а привечер ще се ориентира от североизток се усили. Максималните температури ще са между 4 и 5°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 4°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.