Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 12 януари

Прогноза за България за 12 януари

През нощта над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява, на много места – до предимно ясно време. В източните райони все още ще е предимно облачно и с валежи от сняг, значителни в югоизточните райони. Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между минус 15° и минус 10°, по-ниски в котловините на Западна България. Утре преди обяд валежите в Източна България ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в повечето места ще са между минус 4° и 1°.

Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

В планините ще бъде студено и ветровито. Ще духа бурен, по-високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и преди обяд на места все още ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 9°.

По Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд, главно по южното крайбрежие, все още ще превалява сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 1 - 3°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники