Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НИМХ: За 9 области в страната е обявен жълт код за ниски температури под минус 15 до около минус 20 градуса

НИМХ: За 9 области в страната е обявен жълт код за ниски температури под минус 15 до около минус 20 градуса

За 9 области в страната е обявен жълт код за ниски температури. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, София област, Перник и Кюстендил. Температурите в тези области сутринта ще бъдат под минус 15 до около минус 20 градуса. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области в страната, като предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич и Бургас. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и временно силен. От НИМХ предупреждават, че с наличната снежна покривка и вятъра ще има условия за навявания.

За 4 области в страната е обявен и жълт код за сняг и поледици. Кодът важи за областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. В тези области до сутринта все още ще има снеговалежи. През деня вятърът ще бъде до силен, все още ще има условия за снегонавявания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.