Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 9 февруари

Прогноза за България за 9 февруари

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има превалявания: в Северна България от сняг, в Южна – предимно от дъжд и мокър сняг. На отделни места в североизточните райони ще има условия и за леден дъжд. В Югозападна България ще е почти без валеж. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните ще са от минус 2-3° на места в Северна България, до 7-8° в крайните югозападни райони.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен източен, по-най-високите върхове – юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. В северните райони ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 2° до 5°. Температурата на морската вода е около 4°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.