Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Какво време ни очаква през март?

Какво време ни очаква през март?

Днешният ден ще се конкурира с вчерашния за най-топъл през месец февруари. От събота обаче започва едно захлаждане и ще има валежи, но не от сняг. В неделя ще бъде по-студено, като така ще бъде и в понеделник. Това каза в студиото на БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

В последния ден на февруари температурите ще започнат да се покачват, а на 1 март облаците ще се разпръснат и ще изгрее слънце.

Март месец е много труден за прогнозиране. Ще са ни необходими всички видове дрехи от гардероба.

От 1 до 7 март очаквам да бъде топло и без много валежи. На женския празник отново ще има захлаждане и валежи предимно от дъжд, като те могат да преминат в сняг в планините и високите котловини.

Зимата започва да си отива след 10 март. Ще има затопляне, като температурите ще бъдат трайно между 5 и 10 градуса. Очакват се и валежи, но те ще бъдат предимно от дъжд.

По отношение на влага-валежи март ще е в рамките на нормалното. Очаквам месецът да бъде по-топъл от нормалното като цяло, разкри Рачев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.