Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арестуваха шеф в ДАНС

Арестуваха шеф в ДАНС

В Специализирано звено „Антикорупция“ - СГП се провежда разследване срещу Е.И. –– агент на ДАНС, началник сектор в дирекция „Контраразузнаване“ за измама, документно престъпление и разгласяване на държавна тайна, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано по сигнал от ДАНС за това, че действащ служител на агенцията е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в Р България, успял е да осигури подправени документи на чужденците и е издал държавна тайна.

На 15.12.2016 г. Е.И – началник сектор в дирекция “Контраразузнаване“ в Държавна агенция „Национална сигурност“ е привлечен като обвиняем за това, че в периода 17.05.2016г. – 03.08.2016г. при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у българския гражданин Р. А., че ще окаже съдействие на двама чужди граждани да получат разрешение за постоянно пребиваване в страната ни, а за други двама чужденци – че е оказал съдействие за насрочване на по- ранна дата за провеждане на интервю в Министерство на правосъдието за придобиване на българско гражданство.

С това Е.И. е причинил имотна вреда на четиримата чужди граждани общо в размер на 36 247 лв. – и е обвинен и в това, че е подбудил, склонил и улеснил неустановено до момента лице да преправи съдържанието на официални документи - 2 броя български документи самоличност /лични карти/ на които е придаден вид, че представляват лични карти на чужди граждани, постоянно пребиваващи в Р България, издадени от МВР . / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.