Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Две рускини намериха смъртта си навръх Коледа в Несебър

Две рускини намериха смъртта си навръх Коледа в Несебърснимка: monitor.bg

Две рускини издъхнаха точно на Рождество Христово в Несебър. Според полицията става въпрос за естествена смърт и няма връзка между двата случая. Нямало данни жените да се познават.

49-годишната Елена Г. е намерена в жилище на ул. “Южен плаж” около 18,20 ч на 25 декември. Тя е със статут на продължително пребиваваща, който обикновено получават руснаците с имоти у нас. При огледа на тялото не са намерени следи от насилие, но е извършена аутопсия.

Жената е била с напреднало онкологично заболяване - тежък карцином на черния дроб. Назначена е съдебномедицинска експертиза като част от започналото разследване. То е образувано по чл. 115 - за убийство, но това е рутинна практика, обясниха разследващи. След събиране на всички доказателства, ако версията за естествена смърт се потвърди, делото се прекратява. Подобна е практиката и при самоубийствата.

Аналогично разследване е започнало и за смъртта на 59-годишната Валентина Еминова. Тя е със статут на постоянно живеещ руски гражданин, регистрирана е в айтоското с. Мъглен. Намерена е паднала в банята на апартамент в комплекс в западната част на Слънчев бряг също на Рождество около 15,30 ч. Работела в апартхотела заедно със съпруга си Рамис Емин. Мъжът се занимавал с поддръжка на сградата, съпругата му била камериерка. Извиканият екип на Бърза помощ е констатирал смъртта ѝ. Огледът не показа нищо съмнително, от близките разбрахме, че 59-годишната жена е имала тежка хипертония, съобщиха източници от полицията.

Непосредствената причина за смъртта на рускинята е внезапно спиране на сърцето, което е било неестествено уголемено. Това е показала аутопсията, извършена на 26 декември.

По нито един от двата случая близки или полиция не са искали съдействие от почетното консулство на Русия в Бургас, показа проверка на “24 часа”.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники