Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И Симеон Дянков с обвинение заради продажбата на държавните акции в EVN

Симеон Дянковснимка: bnr.bgСимеон Дянков

Бившият финансов министър Симеон Дянков е с повдигнато обвинение заради продажбата на държавните акции в EVN.  За това вече бяха обвинени колегата му от кабинета "Борисов 1" - Трайчо Трайков, и бизнесменът и издател Иво Прокопиев.

Около час останаха Дянков и адвокатът му Марин Марковски при разследващите и напуснаха Столичното следствие с кола и без да спрат пред репортерите. Очаква се по-късно защитникът на бившия финансист номер едно в първото правителство на Бойко Борисов да коментира обвинението на клиента си. А то е за престъпление по служба, свързано с приватизацията на държавна собственост.

По него Софийската градска прокуратура вече обвини колегата му - бившият енергиен министър Трайчо Трайков, а онзи ден и бизнесменът Иво Прокопиев - вторият като помагач на Дянков. Според държавното обвинение, в периода май-юни 2011 година, Дянков е превишил властта си с цел да облагодетелства инвестиционния посредник "Булброкърс" в размер на близо 1 300 000 лева. Като подбудител е посочен Прокопиев.  

От това, че държавният пакет акции в EVN е бил продаден на занижени, според прокуратурата, цени и с посредничеството на свързваната с Иво Прокопиев "Булброкърс",  държавата е била ощетена с над 20 милиона лева. Именно заради тях е обвинението на Трайков. Обвиняем за сделката от тази пролет е и собственикът на инвестиционния посредник. Симеон Дянков е с мярка за неотклонение "подписка“. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники