Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 3 кг кокаин в двойно дъно на багаж откриха митническите служители на Аерогара София

Над 3 кг кокаин в двойно дъно на багаж откриха митническите служители на Аерогара София

3 086 грама кокаин задържаха митническите служители на Митница Аерогара София. Наркотикът е открит в двойно дъно на чекиран багаж на гражданка на Република Венецуела.

При извършената митническа проверка на багажа на Р. Веласкуез на 13 февруари 2017 г., митническите служители откриват в тайника плик с бяло прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира положително на кокаин. Жената е задържана с прокурорско постановление за 24 часа.

Днес, 16.02.2017 г., по внесено искане на прокурор от Софийска градска прокуратура, Софийски градски съд е наложил постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" на Р. Веласкуез, гражданка на Република Венецуела, привлечена като обвиняема за пренасяне на наркотични вещества - кокаин с тегло 3086 грама, през границата на Република България.

Турски митничари на граничния пункт с Иран "Гюрбулак" пък са открили 600 кг хероин в тир, който пътувал за България. Наркотикът бил разпределен в пакети в два различни цвята и скрити между палетите в ремаркето на тира. При лабораторния анализ било установено, че в единия вид пакети се съдържа хероин.  Според турската митническа служба това е най-голямото разкрито количество наркотик за годината и е на стойност около 30 милиона лева.  Шофьорът е задържан от властите. Той е ирански гражданин, който заявил. че пренася бои и сондажни материали.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.