Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Всеки квартал на Бургас със свой цвят и различен символ

Всеки квартал на Бургас със свой цвят и различен символ

Бургас отново е за пример – този път за начина и мащабите, с които се реализира санирането на старите панелни блокове. Грозните, олющени и осеяни с кръпки блокове придобиват коренно нов вид, сходен на ремонтираните сгради в други градове в Източна Европа. Благодарение на това, значително се увеличава комфортът на живущите, а кварталите стават приятно място за живот.

Тези резултати обаче не идват от самосебе си. Община Бургас се е постарала да улесни и насърчи гражданите да участват активно в тази програма. Освен че изработи адекватна секция на сайта си, откри горещи телефони за информация, направи множество брошури и кампании, тя описа всички блокове в големите панелни квартали, които са допустими за саниране.

Нещо повече - тя изработи и определи цветови комбинации за всеки един от големите квартали с цел да гарантира цветова хармония. Накрая всеки квартал получи и свой символ, който редом с номера на блока се изписва върху фасадите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники