Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мащабни инфраструктурни проекти стартират на летище Бургас

аэропорт Бургасааэропорт Бургаса

След края на един успешен летен сезон, операторът на летище Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД стартира мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране на летище Бургас.

Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътека за рулиране „H“, пълна рехабилитация на пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас и оборудването на светлинните подходи.

Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД в посочените проекти е над 12 милиона лева.

Строителните дейности ще се извършват от края на месец октомври 2016, като в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището.

За времето на осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено от 31 октомври 2016 г. до 30 декември 2016 г. включително.

Изпълнението на проектите е от изключителна важност за развитието на летището и целия регион, като център за развитие на бизнеса и туристическата индустрия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники