Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Созопол въвеждат Синя зона

В Созопол въвеждат Синя зонаснимка: struma.com

Общинският съвет прие единодушно Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства /МПС/ на територията на град Созопол.

Предложението бе направено от кмета на община Созопол, като новата наредба ще действа в периода от 15 май до 15 септември.

От дълго време обмисляме различни варианти за регулиране на движението в града през летния сезон, заяви по време на сесията кметът Панайот Рейзи. Вие сами знаете, че този процес минава през различни етапи, но крайната цел е да създадем ред в града, като регулираме трафика и паркирането, за да осигурим едно по- спокойно лято както за туристите, така и за нашите съграждани, допълни кметът.

Самата Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства /МПС/ на територията на град Созопол е взаимствана от Банско, където вече няколко години е въведен този ред през зимния сезон. Тази част от контрола, която е свързана с нарушение и поставяне на скоби.

Режим на почасово платено паркиране – „Синя зона”
- ул. „Републиканска” – от кръстовище с пл. „Черно море” до кръстовище с ул. „Одеса” и от кръстовище с ул.“Одеса“ до кръстовище пред хотел Мартинез;
- ул. „Вия понтика” – от Т - образно кръстовище с ул.“Ропотамо“ и ул.“Републиканска“ до кръстовище с ул. „Бакърлъка”;
- ул. „Стара планина” от страната на МВР станция – от кръстовище с ул. „Бузлуджа” до кръстовище с ул. „Цар Асен Велики”;
- ул. „Яни Попов” – от кръстовище с ул. „Лазурен бряг” до кръстовище с ул.“ Лозенград“;
- ул.“Лазурен бряг“ – от кръстовище с ул.“ Лозенград“ до кръстовище с ул.“Одеса“;
- ул.“Одеса“ – от кръстовище с ул.“Оборище“ до кръстовище с ул.“Иван Вазов“ и от кръстовище с ул.“Яни Попов“ до кръстовище с ул.“Лазурен бряг“;
- отсечката хотел Мартинез от ул.“Републиканска“ до ул.“Ропотамо“;
- ушерение (паркинг) – ул. „Вихрен” в края;
- пред детската площадка на ул.“Мусала“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.