Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Съдът отстрани Иван Тотев от кметския пост

Иван Тотевснимка: bgnes.comИван Тотев

Окръжен съд Пловдив уважи искането на Софийска градска прокуратура, представено в съда и от пловдивски прокурор, и отстрани Иван Тотев от поста кмет на града до приключването на делото, по което той получи обвинителен акт. Става дума за нанасяне на щети в размер на 1 млн. лв. на община Пловдив заради нарушения в обществените поръчки за изграждане на зоокът, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

В съдебната зала днес присъстваха всички районни кметове, както и служители на администрацията. Адвокатът на Тотев Красимир Елдъров изтъкна пред съда факта, че кметът е в годишен платен отпуск от днес до 15 февруари и това не би попречило на досъдебното производство.

Прокурорите, от своя страна, държаха на факта, че и в отпуск той пак е в позицията на най-висок в йерархията да оказва влияние. Те изнесоха имената на всички разпитвани досега свидетели, както и на тези, чийто разпити предстоят.

За свой заместник Иван Тотев е посочил заместник-кмета Розалин Петков. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.