Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Трамвай на дядо Коледа радва София пред празниците

Трамвай на дядо Коледа радва София пред празницитеснимка: bnr.bg

Тръгна Коледен ретро трамвай в центъра на София. Трамвайчето ще вози безплатно деца през цялата седмица преди Коледа, като маршрута започва от площад „Възраждане”, преминава през площадите „Гарибалди” и „Славейков” и завършва на емблематичната спирка „Вишнева”, която пази духа на 30-те години на ХХ век. Трамваят на дядо Коледа се движи в 45 минутен интервал, като точното разписание може да се намери на всички спирки, но съветът ни е да се въоръжите с търпение.

Малчуганите имат възможността да се повозят на един от възстановените трамваи Siemens от 1924 г. със сериен номер 35. 115-годишната машина е украсена с много играчки и създава празнично настроение. В трамвая звучи коледна музика, а дядо Коледа и Снежанка се грижат за доброто настроение на пасажерите. Те пожелават на всеки качил се много здраве и късмет и подканват всички да вярват в коледния дух. Желанията на децата за тазгодишните подаръци бяха доста разнообразни:

Аз искам колело със скорости и карусел… Искам пижама… Тази година съм си пожелал автобус и един джип с кормило.

Докато помагаме на дядо Коледа с раздаването на бонбони, питаме дали предпочита трамвай пред шейната си, а той ни отговаря:

Те са несравними. шейната ми има едно предназначение, а трамваят друго.

В първия курс на Коледния трамвай пътниците можеха да се насладят на коледни песни в изпълнение на детски състав от Националния дворец на децата. Ето какви бяха впечатленията:

Беше весело и най-много ми хареса звънеца. Като цяло беше много вълнуващо. Имаше и хор, който пееше от задната част на трамвая– сподели една от майките, а друга допълни:

Тази година го уцелихме точно навреме и не сме чакали изобщо. За първа година има разписание, защото преди съобщаваха, че ще се движи между 12 и 16 часа и трябваше да се чака. Трамваят създава коледно настроение и с дъщеричката ми се возим  всяка година, още от когато беше бебе. А, ето го и него. Направете място за Коледния трамвай. / БНР

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.