Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Летище Варна стана концертна зона

Летище Варна стана концертна зона

Терминалът със слънчогледите за пристигащите пасажери на летище Варна се превърна в концертна зона. До края на август там ще се изявяват млади пианисти от Варна на възраст от 10 до 19 г., на които акомпанират и подрастващи цигулари.

Проектът се реализира от Ротари клуб "Варна Галатея" и операторът на аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и има за цел да популяризира Варна като Европейска младежка столица 2017 и да стимулира младите таланти на града, обясниха от летището.

Оттам дават възможност и на пътниците да изявят музикалните си заложби, като изсвирят любими произведения в часовете, в които елегантното бяло пиано не е заето от малки изпълнители.

В сектора за заминаващи пък партньорите в проекта са разположили уникална изложба, представяща 20 велики български учени с техните изобретения. От 1 август експозицията под мотото "20 причини да се гордеем, че сме българи", ще бъде допълнена с ликовете на 20 родни спортисти, поставили световни рекорди. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники