Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайци харесали Варна за производство на високи технологии

Пейчо Пейчевснимка: dariknews.bgПейчо Пейчев

Голям китайски консорциум проявява интерес към изнасяне на производството си във Варна. Компанията е от сферата на високите технологии и с нея вече са проведени няколко срещи, заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът по финансите на общината Пейчо Пейчев.

Японски холдинг от химическата промишленост също се е насочил към региона като подходящ за инвестиции. Негови представители са останали удовлетворени от инфраструктурата в Девня.

„Две години работихме сериозно за изграждане на инфраструктура, сега работим активно за привличане на инвеститори. Работим за създаване на индустриална зона, която да бъде не само на Варна, а да обединява няколко общини като Белослав, Аксаково, Девня и Суворово. 69 % от варненската икономика е в сферата на услугите, 29 % - в индустрията, а 2 % - в селското стопанство. Това не е икономика, която е полезна за Варна. На града му трябва индустрия и развитие на високо технологичното производство”, коментира Пейчев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.