Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Грешка на Стоянов коства на "Лудогорец" победата срещу "Базел"

Грешка на Стоянов коства на "Лудогорец" победата срещу "Базел"снимка: gong.bg

"Лудогорец" започна по отличен начин второто си участие в груповата фаза на Шампионската лига и завърши 1:1 при гостуването си на "Базел".

"Орлите" могат да съжаляват, че не си тръгнаха от Швейцария и с трите точки, след като Джонатан Кафу изведе тима напред в резултата в края на първата част, но грешка на Владислав Стоянов при безобидна ситуация доведе до гол на Ренат Щефен 11 минути преди края.

Преди изравнителното попадение играчите на Георги Дерменджиев стояха много добре на терена и рядко позволяваха на съперника си да стигне до вратата им.

В крайна сметка българският шампион се задоволи с точката, а в другия мач от групата ПСЖ и "Арсенал" завършиха при същия резултат в Париж. Домакините поведоха още в първата минута с гол на Едисон Кавани, а Алексис Санчес изравни за "топчиите" в 78-ата.

През първото полувреме домакините бяха много по-активини от разградчани, които действаха по-предпазливо, но успяха да нанесат своя удар в точния момент. Първата интересна ситуация се откри пред Бярнасон, който излезе на отлична голова позиция, но не успя на прехвърли Владислав Стоянов.

В шестата минута "Базел" стигна до сериозна опасност, но футболист на швейцарците не успя да засече центриране отдясно на около два метра от голлинията. В 31-ата минута Янко отправи изстрел с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на Стоянов.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Марселиньо изведе Кафу в коридор на добра позиция. Бразилският нападател демонстрира отлична техника, преодоля защитник и с прецизен диагонален удар по земя прати топката покрай Вацлик.

Втората част също започна с натиск на домакините, но той рядко водеше до нещо интересно, тъй като защитата на "орлите" играеше много организирано и компактно. "Базел" трудно намираше пролуки към вратата на Владислав Стоянов и до 79-ата минута не даваше признаци, че ще успее да изравни.

Тогава обаче българският вратар сбърка фатално при центриране отдясно. Стражът излезе неразчетено и боксира слабо, след което топката попадна право на протегнатия крак на Ренато Щефен, който от въздуха я засече в мрежата. До края опасни ситуации пред двете врати липсваха, въпреки че и двата тима се опитаха да стигнат до втори гол. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники