Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Григор шампион в Бризбейн

Григор Димитровснимка: btvnovinite.bgГригор Димитров

Българската звезда в тениса спечели титлата в Бризбейн след 6:2, 2:6, 6:3 срещу №5 в света Кей Нишикори (Яп), от когото имаше три загуби в три мача.

За първи път в кариерата си Димитров победи трима от топ 10 в ранглистата в един турнир. Титлата за таланта от Хасково е пета в АТП и първа от 2014 г.

Пробив във важен момент се оказа достатъчен за Димитров в третия сет на финала в Бризбен и бившият спортист №1 на България не пропусна шанса си.

В понеделник Григор ще бъде 15-и в световната ранглиста и ще изпревари в класацията своя идол Роджър Федерер (Швейц), с когото непрекъснато е сравняван заради стила си на игра. / 24chasa.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.