Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Безапелационен Григор Димитров е на полуфинал!

Григор Димитровснимка: gong.bgГригор Димитров

Григор Димитров е полуфиналист на Аустрелиън Оупън! Българинът изнесе истински урок по тенис на световния №11 Давид Гофен, побеждавайки го напълно безапелационно след три сета - 6:3, 6:2, 6:4.

Така Гришо за първи път в кариерата си стигна до последните 4 на Аустрелиън Оупън, а това е и вторият му полуфинал на турнири от Големия шлем след Уимбълдън 2014. В битката за място на финала съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между Рафаел Надал и Милош Раонич.

В ранглистата към момента Гофен е с 4 места пред Григор, но на "Род Лейвър Арина" българинът категорично показа, че е по-добрият тенисист от двамата. Във всеки един компонент на играта Димитров превъзхождаше своя съперник и в нито един момент не даде на Гофен да помисли, че може да стигне до успеха.

Разнообразна атакуваща игра, феноменална защита и отличен сервис във важните моменти бяха големите оръжия, които донесоха на Григор десета поредна победа от началото на сезона - негов изравнен рекорд за най-много последователни успехи.

Мачът срещу Гофен започна чудесно за Григор, който спечели първите три гейма в мача. Белгиецът обаче постепенно намери своя ритъм и на свой ред спечели следващите три гейма за 3:3. До края на сета обаче българинът отново бе по-добрият на корта и с 6:3 си осигури аванс.

Вторият сет започна с три поредни пробива, след което Григор поведе с 2:1. Нов негов пробив за 5:2 пък осигури лесен край на втората част.

В третия сет отново Гришо бе по-добър на корта, но не се възползваше от шансовете си за пробив преди все пак да стигне до важния брейк за 4:3. До края Димитров бе перфектен в своите сервис геймове и след малко повече от 2 часа подпечата мястото си на полуфиналите в Мелбърн. / Гонг

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники