Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Владимир Илиев стана европейски шампион по биатлон, бронз за Анев

Владимир Илиев стана европейски шампион по биатлон, бронз за Аневснимка: dnevnik.bg

Владимир Илиев спечели златен медал от европейското първенство по биатлон в Полша. 29-годишният състезател от Троян триумфира в спринта на 10 километра, а Красимир Анев допълни страхотното българско представяне в Душники Здруй с бронзов медал.

За Анев това е второ отличие от шампионата след среброто в индивидуалния старт на 20 километра и общо шесто от европейски първенства в кариерата му. За Илиев медалът е трети след бронзовите в индивидуалното в Отепя през 2015 г. и в масовия старт на 15 километра в Тюмен през 2016 г.

Новият европейски шампион в спринта направи една грешка във втората си стрелба, но с втори най-добър бегови резултат финишира за 22:31.8 минути. Той изпревари с 4.9 секунди завършилия без грешка Александър Логинов.

Руснакът, който в четвъртък спечели титлата в индивидуалното, днес излезе с 4.1 секунди аванс пред Илиев след последната стрелба, но загуби 9 секунди от българския биатлонист по последната обиколка.

Анев свали всичките десет мишени и финишира с изоставане от 16.7 секунди от своя сънародник. Той се пребори за бронзовия медал, след като изпревари с шест десети от секундата един от най-добрите ски бегачи в Световната купа - Андрейс Расторгуевс.

Расторгуевс допусна две грешки в стрелбата, но беше най-бърз по трасето - само с 1.3 сек. по-добър бегови резултат от този на Илиев. Латвиецът дори беше пред Анев по време преди последните 600 метра, но българинът направи отлични финални метри.

Добро състезание направи и Димитър Герджиков, който не допусна нито една грешка в стрелбата и завърши 23-и на 1:05.7 мин. от шампиона.

Антон Синапов е 56-и с три пропуска и изоставане от 2:07.1 мин. Михаил Клечеров свали 18 от 20-те мишени и се класира 77-и. Димитър Парталов също допусна две грешки и се нареди 90-и от 122-ма участници. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.