Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руски бизнесмен иска Левски, готов е с 10 млн. евро

Дмитрий Косарев Дмитрий Косарев

Руският бизнесмен Дмитрий Косарев изрази желание да придобие акциите на ПФК Левски и да инвестира 10 милиона евро в клуба.  Косарев разпространи отворено писмо до Надзорния съвет на ПФК Левски АД, изпратено и до БТА.

"Доколкото разбирам, стародавният, именит и обичан футболен клуб Левски е в много опасно състояние...Поради това бих желал да предложа едно от малкото решения, с които разполага футболен клуб Левски, преди да последва стъпките на ЦСКА, Локомотив София и други - фалит. С настоящото изразявам желанието си да придобия футболен клуб Левски и да инвестирам 10 милиона евро от собствените си средства. Позволете ми да подкрепя Левски за неговото оцеляване, а и за да процъфти за бъдещите поколения!", пише Косарев.

Той твърди в писмото си, че собственикът на "сините" Спас Русев е пред фалит и "не може да изпълни ангажиментите си към клуба и това поставя "водещия клуб в критична ситуация, която може да доведе и до социални проблеми". Според Косарев, насроченото за 3 февруари Общо събрание на Левски е било отложено, тъй като Русев е бил в Швейцария "на колене пред своите кредитори в опит да предотврати непосредствения си фалит".

"Ето защо реших да пратя това писмо и да предложа помощ. Всички футболни привърженици в България си спомнят как феновете на Левски се подиграваха на ЦСКА, че бяха придобити от Литекс, но сега фалиралият собственик на Левски се опитва да направи същото - той води клуба към провал", пише Косарев и подчертава, че за него "ще бъде чест да подкрепя този велик български клуб".

"Това Отворено писмо е адресирано до Спас Русев и до надзорния съвет на футболен клуб "Левски", но поради неговата значимост, то е адресирано и до българските медии на вниманието на обществеността", се казва още в писмото, подписано от Дмитрий Косарев. От офиса на ПФК Левски отрекоха да са получавали писмото от Косарев. / Гонг

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники