Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Фалира един от водещите в България туроператори

АлфатурАлфатур

„Алфатур“ обяви несъстоятелност в началото на зимния сезон, дни, преди коледните и новогодишните празници.

Планираните почивки на хиляди българи ще се провалят, въпреки че от турепоратора подчертават, че клиентите им ще си получат парите от застрахователната компания „Евроинс”, към която има сключена застраховката „професионална отговорност” с покритие 1,4 милиона лева.

От „Алфатур“ поясняват, че пътуванията на всички, които в момента се намират зад граница, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети за връщане или отказ за настаняване по хотели.

Като основни причини за фалита се посочват революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Турция, в резултат на които компанията е загубила основните си дестинации, формиращи 80% от нейния бизнес.

„Алфатур“ беше сред водещите туроператори в България в продажбите на организирани туристически пътувания за дестинации като Турция, Израел, Египет, Тунис, Испания, Португалия, Италия, Малта, Гърция, Дубай. / vesti.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники