Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Приложението „I love Bulgaria“ дава възможност не само да маркетираме туризма, но и да обучаваме младите хора

Николина Ангелковаснимка: news.bgНиколина Ангелкова

Приложението „I love Bulgaria“ дава възможност не само да маркетираме туризма, но и да обучаваме младите хора. Това каза на пресконференция министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, която представи инициативна платформа и мобилно предложение, обединяващи в едно всички елементи на туристическия сектор в България, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Радвам се, че вече в България можем да стартираме това приложение, което ще ни даде възможност не само да маркетираме нашия туризъм, но то е полезно и за обучение на младите хора. Стартираме основно със 100-те национални обекта, като идеята е постепенно да надградим платформата. Това мобилно приложение е лесно достъпно както през „Google Play“, така и през „App store“ за iPhone“, обясни Ангелкова.

По думите й това, което е важно е, че самите млади хора и особено учащите ще имат възможност, когато посещават музей или туристическа забележителност, да научат за нея и да участват в игри. От пресконференцията стана ясно още, че има възможност с приложението да се получават бонус точки чрез сканиране на QR кода.

„Пилотно стартирахме инициативата в Добрич и Варна. Предстоят да се включат и Бургас и Русе, както и всички останали общини“, каза още Николина Ангелкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.