Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За старта на зимния сезон Министерството на туризма пуска специален модул на сайта си със степента на сложност на ски пистите

За старта на зимния сезон Министерството на туризма пуска специален модул на сайта си със степента на сложност на ски пистите

От днес всеки любител на зимните спортове може да се запознае на едно място с възможностите за практикуването им на територията на страната през интерактивен модул на интернет сайта на Министерството на туризма. Това съобщи министърът на туризма при откриването на зимния сезон в к.к. Боровец. На събитието присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител на Софийска област Росица Иванова, кметът на Самоков Владимир Георгиев и др.

Пилотно в модула са включени пистите на трите ни големи зимни курорта – Пампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко техни визии. Модулът съдържа информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от създадената комисия, съгласно правилата на новосъздадената Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в Република България. Те са разделени на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност. Всяка от пистите е била проверена от експертите на министерството и външните специалисти, привлечени за нейната работа.

За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните им писти. „Модулът ще продължи да се развива като в него ще бъде добавена информация и за по-малките ни курорти“, съобщи министър Ангелкова. По думи те ѝ ще се направи и английска негова версия, за да е полезен и за чуждестранните туристи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.