Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Драганов: Очакваме около 400 000 българи да пътуват по Коледа и Нова година в страната

Румен Драгановснимка: travelnews.bgРумен Драганов

Очакваме около 400 000 българи да пътуват по Коледа и Нова година в страната и около 110 000 ще излязат в чужбина. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов.

„В същото време около 100 000 чужденци се очаква да влязат в страната по това време. Това е тази голяма интензивност, която се получи вследствие на нискотарифните авиокомпании, които предлагат изключително добри рекламни цени“, коментира Драганов.

По думите му в голямата си част, програмите, които са за Нова година, са разпродадени. „На първо място това са хотелите, които предлагат балнео, СПА и уелнес услуги, следвани от тези в зимните курорти. Те предлагат зима, ски и сноуборд плюс балнео, СПА и уелнес услуги. Много търсени са къщите за гости, вили, малки семейни хотели. За Коледа ситуацията е малко по-различна. Има доста повече свободни места, тъй като това е семеен празник и много от хората предпочитат да останат с близки, роднини и приятели в семейна среда“, уточни Драганов.

Експертът коментира още, че разходите, които българите правят в България по Коледа и Нова година, се движат в рамките на около 375 лв. на човек, докато разходите в чужбина са около 780 лв. на човек.


Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники