Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Предприемаме всички мерки, за да гарантираме нормалното протичане на Летен сезон‘2017

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Провеждаме процедурите за концесии и наем на морски плажове, за да гарантираме безпроблемното протичане на Лято‘2017, както и да обезпечим договорените ръстове с големите чуждестранни туроператори. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Министерството на туризма.

„Към момента са изтекли или изтичат договорите за наем или концесия на 34 морски плажове. Нашата основна цел е да осигурим стопани за тях, в противен случай някои от най-посещаваните плажни ивици могат да останат неохраняеми за следващото лято“, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че всички изисквания за провеждането на тези процедури са описани в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и Закона за концесиите и стриктно се спазват от назначените комисии. Членовете им подписват декларации за конфиденциалност и нямат право да изнасят данни за процедурата или участниците в нея, до приключването й. „Това са изискванията в сега действащия Закон за устройството на Черноморското крайбрежие и ние сме длъжни да ги спазваме“, подчерта тя.

В отговор на журналистически въпрос, министърът на туризма коментира, че тя не участва в концесионните процедури, както и че категорично не се намесва в работата на комисиите. В техния състав има представители на министерствата на туризма, вътрешните работи, финансите и на специализираната администрация на Министерския съвет.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.