Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Близо 2 млн. лв. годишно ще получава държавата от новите наметели на плажовете на „Слънчев бряг – север“ и „Несебър – юг“

Солнечный берегснимка: capital.bgСолнечный берег

Близо 2 млн. лв. годишно ще получава държавата от новите наметели на плажовете на „Слънчев бряг – север“ и „Несебър – юг“. Това стана ясно от приключилите процедури за определяне на наематели на плажните ивици. Сумата нараства общо с около 950 хил. лв. в сравнение с получаваните концесионни възнаграждения за ивиците до този момент.  Това са и първите процедури за отдаване под наем с изискване за предлагане на цена за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг на етап на кандидатстване от фирмите.

Избраният наемател на морски плаж „Слънчев бряг-север“ ще заплаща годишно на държавата 1 650 000 лв. с ДДС. За сравнение, размерът на  годишно концесионно плащане по прекратената концесия за морския плаж за 2016 г. е било в размер на 902 761, 10 лв. с ДДС. Фирмата, която ще го стопанисва през следващите 5 години е „Булимпекс“ АД. Предложената цена за 1 бр. чадър e в размер на 8 лв., същата цена е и за 1 бр. шезлонг. До сега на този плаж те са се отдавали срещу 10 лв. за 1 бр. Останалите фирми, подали заявление за участие в търга за наем на „Слънчев бряг-север“ са: „Юнивърсъл Фуудс“ ЕООД, „ДИТ хотели“ ООД, „Фантастика 2002“ ООД и „Победа“ АД.

Конкурсът за отдаване под наем на морски плаж „Несебър-юг“ е спечелен от „Ауто Фактор“ ЕООД. Фирмата е предложила да заплати 432 000 лв. с включен ДДС годишен наем на държавата. Размерът на  годишно концесионно плащане по прекратената концесия за морския плаж към 2016 г. е било 224 990, 50 лв. с ДДС. Предложена е и единична цена за плажните принадлежности, като тя ще е 8 лв. за 1 бр. чадър и 8 лв. за 1 бр. шезлонг. Справката от минали проверки на ивицата показва, че се запазват нивата от миналата година. Останалите фирми, подали заявление за участие в търга за наем на „Несебър-юг“ са: „Арнаудова-77“ ЕООД; „Поморие Мениджмънт 1“ ЕООД; „Сънсет Бийч“ ЕООД; „Общински плажове Несебър“ ЕООД; „Топаз трейд“ ЕООД; „ЗОП Консултинг“ ЕООД.

Определеният за наемател на морски плаж „Дюни“ - „ДЮНИ“ АД,  е предложил цена за 1 бр. чадър в размер на 8 лв. и цена за 1 бр. шезлонг в размер на 8 лв. Годишната такса за наем на морската ивица е в размер на 165 600 лв. с ДДС. За този плаж, оферти за участие в търга са подали още фирмите „Балев-7“ ЕООД и „ЕВРОБИЛД“ ООД.

„Приморско клуб“ ЕАД е новият наемател на морски плаж „Младост ММЦ“. Това е и единственият участник в търга. Неговото предложение за цена на 1 бр. чадър е в размер на 5 лв., цената на 1 бр. шезлонг също е в размер на 5,00 лв. Наемателят ще заплаща годишно 121 440 лв. с ДДС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники