Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Слънчев бряг пак е най-евтината туристическа дестинация в света, според проучване

Солнечный берегСолнечный берег

Българският курорт Слънчев бряг и тази година е най-евтината туристическа дестинация в света. Това сочи проучване на международния портал за пътувания Hoppa ("Хопа"). В него се сравняват цените за нощува, алкохол, кафе и други компоненти в популярни курорти по целия свят.

Миналата година Слънчев бряг беше на първо място в класацията за Европа, като спечели в конкуренцията на още 45 дестинации. Тази година курортът е номер едно в света, но този път в проучването са участвали общо 84 места за почивка.

Туристите се нуждаят средно от малко повече от 44 евро на ден, ако искат да разпускат в Слънчев бряг, казват авторите на проучването. За сравнение, в Цюрих, който е най-скъпата туристическа дестинация в проучването, почивката излиза близо 202 евро на ден, като в сумата е включена храната, напитките и допълнителните забавления като кино, театър и т.н.

Най-евтините ресторанти, предлагащи тристепенно меню за двама, са в турския курорт Анталия. Ако пък сте в Дубай, може да си купите бутилка вино за 36 евро, което е и най-скъпият алкохол, попаднал в проучването. Друг пример от тази част на света – един коктейл в Бахрейн струва 21.5 евро. Освен в България, евтин алкохол може да се намери в Манила. Столицата на Филипините предлага на своите посетители бира за 0.45 цента. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники