Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сделката за продажбата на Виваком приключи

Сделката за продажбата на Виваком приключи

На 30 август приключи успешно продажбата на 100% от акциите на InterV Investment S.a.r.l. (InterV), базирана в Люксембург холдингова комания на БТК ЕАД, това съобщи на сайта си руската банка ВТБ.

Компанията е придобита от Вива Телеком – консорциум, в който влизат Спас Русев, миноритарни акционери и ВТБ.

Сделката започва след фалита на КТБ, издала мостово финансиране за 150 млн. на бившите собственици. Продажбата на акциите на InterV бе реализирана чрез отворен търг, воден от E&Y (Ърнст енд Янг) в Лондон през ноември 2015 г. с участието на няколко глобални институционални инвеститори. На 20 ноември Вива Телеком бе обявен за спечелилия участник с финално предложение от 330 млн. евро, което е доста над началната цена от 180 млн. евро, пише в съобщението на ВТБ. Транзакцията бе частично финансирана с 240 млн. евро, отпуснати от ВТБ Груп на консорциума Вива Телеком.

Вива Телеком е солиден актив, който ще спечели от стабилизирането на съществуващата дялова структура на оператора и ефективна инвестиционна платформа, която ще позволи на новите собственици да затвърдят водещите позиции на Виваком на българския телекомуникационен пазар и да рационализират неговите операции. Сделката бе разрешена от българската Комисия за защита на конкуренцията. Разнообразните опити от страна на лица, претендиращи за партньорство с предишния мажоритарен акционер да осуетят процеса в Люксембург се оказаха напразни , и техните несериозни твърдения не бяха приети от никой от регулаторните органи в съответните юрисдикции. Подобни опити трябва да се разглеждат като нелоялна конкуренция от страна на предишния собственик, който не успя да изпълни задълженията си по дълга БТК , която оперира под търговската марка Vivacom , е бившият държавен далекосъобщителен оператор, приватизиран през 2004 г. Тя е най-голямата телекомуникационна компания в България от гледна точка на приходи и абонати и държи водещи позиции в стационарните и мобилните комуникации, както и в IPTV услугите. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.